拜訪了銅鑼灣新開的Pizzeria Jacomax,點了頗受好評的「藍芝士蘋果薄餅」及創意料理「川秀三文魚子遇上西西里檸檬啲皮」,前者乍看像是甜點,吃下去卻沒那麼簡單,「藍芝士蘋果薄餅」將蘋果切得極薄,緊貼著烤得溫軟的古岡左拉芝士,趁熱咬下,不禁眼睛為之一亮,甜鹹中帶有水果的微酸,與滑順香濃的起司混融出從未嘗過的滋味。「川秀三文魚子遇上西西里檸檬啲皮」薄片檸檬的清香調和了晶透鮭魚卵在口中爆發的鮮味,彷彿清爽海風吹來一陣愜意。 比薩的餅皮烤得嚼勁十足又帶有微微酥香,前菜的酥炸魷魚、啤酒煮藍青口、烤雞翅也鹹香開胃。
特別珍惜能相聚共享美食的緣分,未來或許會懷念這樣的滋味吧!
We visited the newly opened Pizzeria Jacomax in Causeway Bay, and ordered “Gorgonzola and Apple Pizza” and “Ikuro Storm Pizza”. The former looked like a dessert but it was as simple as it appeared. Thin sliced apple laid tightly on the grilled soft Gorgonzola cheese. When I ate this pizza while it was hot, my eyes widened at the taste. The flavor I’d not tasted before was created by the mix of the sweet-salty flavor with the slight sour of fruit and the smooth cheese.
For “Ikuro Storm Pizza”, the flavor was refreshed by using thin sliced lemon skin that reconciled the strong savory of salmon eggs which burst on my tongue. It was like a sea breeze blow comfortably. The pizza dough was sticky and crispy. The appetizers, fried Calamari, Grilled Black Pepper and Wings Blue Mussels in Weiss Beer, successfully provoked my appetite.
I really appreciate the happy times enjoying good food with friends.
銅鑼湾で新しいオープンしたPizzeria Jacomaxに食べに行きました、「ブルーチーズとリンゴピザ」や「イクラはシチリアがレモンの皮に会うビザ」を注文しました。一目見ただけで「ブルーチーズとリンゴピザ」はデザートのようですが、実はそう簡単ではありません。薄くスライスされたリンゴは柔らかく焼いたゴルゴンゾーラチーズに貼り付け、熱いうちに食べて、驚きました。甘くてしょっぱいうちに少し果物の酸味があり、濃厚なチースと融合して、今まで食べことがない味です。「イクラはシチリアがレモンの皮に会うビザ」はスライスしたレモンがさっぱりで、口でイクラが爆発したようなうまみが調和し、すがすがしい海の風のようです。ピザの皮の食感はもちもちで香りがよかつたです。前菜としてのイカフライ、ビールミドリイガイ、手羽焼きは食欲を刺激しました。
このように友達と集まって美食を楽しむご縁を大切します。
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